Vi måste ställa krav på flyktingarna

Såg Fyrens inlägg angående investering i Norge som skall göras av dom som driver Brunnbys asylanläggning. Har ni slagit ut ersättning per person och dag? 347 kronor blir ingen rik på.

Hotellet Brunnby Gård är sedan hösten 2014 asylboende.

Hotellet Brunnby Gård är sedan hösten 2014 asylboende.

Efter dagens artikel i HD om anläggningen i Ängelholm börjar man fundera.

Jag tror inte det är så lätt att driva en anläggning med asylboende. Klagomål på mat skall jämföras med den mat dom gamla får, eller som man får på sjukhus. Det skall även jämföras med hur man har det i olika tältläger i Grekland och Turkiet.

Utslängda TV-apparater eller försvunna spel. Hur många gånger skall man ersätta detta? Skyltar som visar hur man skall använda toaletter. Illaluktande toaletter som brister i städning. När jag låg på F10 städade man själv. Vad är det för skillnad?

Vi kommer aldrig att få dessa personer integrerade i samhället om vi inte ställer krav och är tydliga. Läser man artikel efter artikel, där man föreslår olika indragningar av samhällstjänster, börjar man faktiskt undra om allting står rätt till.

Det är inget fel att hjälpa andra, men först måste vi ha resurser till detta. Det har vi tydligen inte. Samhället skall inte ta på sig mera än vad man klarar av. Det är inte rätt, varken mot vår egen befolkning eller dom söker asyl hos oss. Hade en svensk familj betett sig så som staten gör, så hade socialen stått och knackat på dörren.

Man kan nog ha olika åsikter om detta. Det viktigaste är, att alla skall kunna uttrycka sina åsikter utan att bli kallade rasist eller annat. Vi har väl demokrati?

Hans Ward

Läs även:

Ägaren spenderar medan barnen magrar

Undernärda flyktingbarn i Brunnby