“Vi lever i olika världar”

Äntligen tycks en debatt komma igång i Fyren!

Nättidningen har publicerat en insändare undertecknad av Anders Malmsten, men som han inte själv skrivit. Detta reagerar Ami Kinell på och anser att om författaren inte själv skriver under, ska hen inte heller skriva insändare, utan vädra sina åsikter i duschen.

Jag undrar vilken värld Ami lever i. Det ar i alla fall inte samma värld som jag lever i.

Några exempel:
I samband med namninsamlingen för att stoppa bygget i Höganäs Hamn möttes jag flera gånger av svaret att vi stöder ett nej till hotell och bostäder i hamnen, men vi vill inte skylta med våra namn i en namninsamling. Det hjälpte inte att jag påpekade att frågan som ställdes var om det borde genomföras en folkomröstning. Det var inte ja eller nej till bygge.

Kampanjarbetet inför denna folkomröstning gjordes med ideella krafter, men en del material och liknande behövde köpas in, så behov av pengar fanns. Vid kontakt med en egenföretagare här i kommunen fick jag svaret: ”Jag kommer att rösta nej, men eftersom kommunen är en stor kund hos mig kan jag inte ge er ett bidrag. Jag vill inte förlora dem som kund”.

Det finns många fler exempel på att invånare här i kommunen är väldigt försiktiga med att framföra negativ kritik mot de styrande. Så för mig är det inte konstigt att författaren till ”Bygga i Höganäs Hamn- ett måste?!” inte vill stå med sitt namn, men ändå vill framföra sin syn på exploateringen av hamnen.

Madeleine Möller
Ordförande Föreningen Fyren

Läs även:
Kritik mot anonym skribent
“Därför skrev jag under”