Unken kroppsfixering

Det är mycket spännande att vi fått en ny nättidning med journalistiska ambitioner att granska och belysa Höganäs kommun ur en annorlunda synvinkel. Makten och dess makthavare ska bli granskade och ifrågasatta. Det tycker jag är mycket bra och jag tror det ger dynamik och utveckling.

Därför är det trist att artiklar halkar av banan i första editionen med en unken och snedvriden kroppsfixering som jag inte hade förväntat mig att finna i denna publikation. Jag trodde att ambitionen var större än att hänfalla till vanlig härskarteknik med ökänt utseendefixerat anslag som brukar användas när man vill förminska någon. Att man ”enbart känner obehag när man ser Kovács, Molins och Nilssons nakna” (?) ”kroppar exponerade….” och att det är ”rent stötande att se deras nakna magar” vittnar om en väldigt inskränkt syn och elitistisk kroppsfixering. Vidare tillhör citatet ”att tre blekfeta medelålders män ensamma står för visionerna” kanske inte till de mest intellektuella argument som jag hört.

Alla är vi barn i början och det kan bli fel. Jag tror att nättidningen kommer bli mycket bra i framtiden och en nyttig blåslampa på makten.

I avvaktan så vill jag avslutningsvis att våra tankar går till min fru som tvingas stå ut med att se denne blekfeta medelålders man varenda dag. Gud hjälpe henne!

Vänligen

Lennart Nilsson (S)

Svar till Lennart Nilsson:

Jag har svårt att hitta det intellektuella budskapet i filmen men tillsammans med många andra trodde jag att den var gjord med lite humor och självironi. Då får man faktiskt förvänta sig ironiska kommentarer. Men jag förstår nu att det här är tre herrar som tar sig själva på högsta allvar – även avklädda och med fejkade tatueringar. Själv kommer jag att tänka på Kejsarens nya kläder.

Kerstin Schultz