Turistbyrån flyttar

Höganäs egen nya turistskylt

Höganäs egen nya turistskylt.

Den första juni flyttar Höganäs turistbyrå från sitt centrala läge i stadshuset på Centralgatan till en ännu centralare plats, nämligen till handelsstråket på Köpmansgatan. Det är på biblioteket man då hittar turistbyrån.

– Bättre att vara där turisterna är och det är ju dessutom också närmare hamnen och Kvickbadet, säger Madelene Larneby, destinationsutvecklare hos kommunen.

På samma gång får Höganäs något alldeles nytt, så kallade InfoPoints, på olika ställen runt om i kommunen, där turisterna ska få tips och och hjälp och också kunna hämta kartor och turistbroschyrer. En speciell logga har skapats, man ska leta efter den blå skylten och den hittar man på tolv ställen, bland annat Örestrand, Vikens hamn, Krapperups Kaffestuga, Mölle Golf, Ica i Jonstorp och Rusthållargården.

InfoPoints kommer förmodligen att införas i hela landet genom branschorganisationen Visita, men Höganäs har gjort en egen blå skylt.

-Biblioteket är rätt tänkt, det rör sig betydligt fler besökare där än på stadshuset, säger Madelene Larneby. Men den här sommaren blir en testperiod, slår det inte väl ut får vi tänka om.

Lasse Olsson