Tulpandröm på Bondhögen

Kvarteret Bondhögen på Höganäs Nedre förgylls just nu av en imponerande mängd vackert blommande tulpaner. Förra året satsade parkavdelningen på en helt ny, rund rabatt på den lilla gräsytan mellan Bryggaregatan och Frihamnsgatan och i dagarna exploderar den i olika rosaröda nyanser, med inslag av gult, orange och vitt.

Tulpaner, tulpaner, tulpaner.

Planteringen är långt ifrån återhållsam, tulpanerna står tätt, höga och låga om vartannat och i så gott som alla tänkbara färger. Kommunen har köpt in en färdig holländsk blandning som heter Tuti Fruti och består av fler än 15 olika sorter.

Förutom att njuta av blomprakten på Bondhögen, kan tulpanälskare även ta sig till Tivoliparken, där man också satt de färgrika lökarna. Det är Rigmor Celander som står bakom de nya runda planteringarna, där tulpanerna senare ersätts av sommarblommor under rubrikerna “Snövit & Rosenröd” på Bondhögen och “Riddar Blåskägg” i Tivoliparken.

När blomningen är över kommer lökarna att grävas upp och slängas, men eventuellt kan tulpanentusiaster ge dem nytt liv nästa vår.

Susanne Ravani