Spännande graffitikonst

Cyklar man den smala lilla vägen som heter Lilla Banan, på baksidan av Lekia och Färg & Tapetlagret, får man syn på en helt fantastisk målning gjord 2014 av de berömda graffitikonstnärerna Tim Nedrup och Tobias Kühl, med Shakespearcitatet ”Bara du ser mig så är jag osårbar”.

graffiti1

Först kommer en modern tågvagn med en jättelik papegoja som flyger upp och längre bort ett gammalt lok med krokiga hjul och hopskrynklat framparti. Väggmålningen är en del av föreställningen Romeo och Julia som spelades förra sommaren av Sommarteater på Krapperup. Den målades i flygande fläng på ett par dagar och Tapet & Färglagret var med och sponsrade färgen.

Graffiti2

På sidan av Lekia är det mer av en färgexplosion.

Konstnären Gordon Skalleberg donerade en 2,4 gånger 12 meter stor klottervägg till Höganäs kommun i september 2014. Den hade stått i hans ateljé en tid och nu fick den sin plats mellan Kullagymnasiet och Tornlyckeskolan. Rubriken var ”Freedom to Speak – Freedom Not to Listen”.

skalleberg

Den ingår i Aktivitetsstråket som utgår från Sportcentret och går vidare mot Tivoliparken. Efter ganska kort tid var några klottrare framme och Gordon Skalleberg, som såg det hela, utmanade då alla intresserade ungdomar att pröva sina konstnärliga talanger under rubriken ”Kan du göra det bättre”.

graffiti3

Efter en månad den 2 oktober såg konstverket ut så här. Man kan skymta ett öga från originalet i överkanten. Och nu har det, efter massor med färglager, fått ett helt annat utseende.

graffiti4

Synd bara att alla som sprayat slängt sina använda färgburkar i gräset.

Chris Bergendorff

Chris Bergendorff