Slutet närmar sig för Öresunds Sparbank

Nu är det inte lång tid kvar innan Swedbank och Öresunds Sparbank samlas under ett tak – och ett namn – i Höganäs centrum. Kölapparna försvinner, men kontanterna blir kvar.

Carola Svensk, chef för den nya banken i Höganäs. Foto: Peter Kinch.

Carola Svensk, chef för den nya banken i Höganäs. Foto: Peter Kinch.

– Numera är det sällan våra kunder kommer till oss för att hantera kontanter, säger Carola Svensk, chef för den nya banken. Därför ska vi framför allt sköta helt andra saker – från att hjälpa till med fonder och lån, till att informera om mer praktiska saker som mobilbanken. Men vi kommer ändå ha kvar kontanterna på kontoret.

På de flesta orter där både Swedbank och Öresunds Sparbank har haft kontor, stänger man i och med sammanslagningen det ena och fortsätter verksamheten i det andra. I Höganäs har man tänkt annorlunda och bygger nu ett nytt eget kontor tillsammans med Florafastigheter.

– Bygget har gått på rekordtid, säger Carola Svensk, som hoppas att de nya lokalerna ska bli välkomnande, moderna och effektiva. Lokalerna har en öppen planlösning som ska ge positiva möten med kunderna.

Man räknar med att vara på plats i den nya byggnaden mellan Centralgatan och Storgatan den 19 oktober. Invigning på riktigt blir det julskyltningshelgen, då den nya Swedbank ska ha öppet hus.

Under det senaste halvåret har man flyttat så många kunder som möjligt från Öresundsbanken till Swedbank. I mitten av oktober sker den stora konverteringen, något som kan bli en utmaning både för kunderna och personalen.

– Hittills har arbetet med sammanslagningen gått bra, menar Carola Svensk. Personalen har varit fantastisk. Det har trots allt varit en besvärlig tid med två helt olika datasystem att arbeta med.

Det nya kontoret kommer att ha ungefär lika mycket personal som de två tidigare tillsammans. En del kommer emellertid att arbeta både i Höganäs och Helsingborg.

Peter Kinch

Peter Kinch