Schölander: “Inte konstigt vi reagerade”

Peter Schölander, kommunstyrelsens moderate ordförande, håller inte med om Louise Stjernquists bild av vad som egentligen hände under och efter den omdiskuterade fikapausen på Storgatan.

Höganäs är en liten stad.

– Det jag reagerade på var inte i första hand att Louise Stjernquist satt och fikade med Kjell Dahlin från SD, säger Peter Schölander.

– Det märkliga var att Louise lämnade caféet flera minuter före Kjell och sedan träffas de uppenbarligen igen och bestämmer sig för att gemensamt titta på Sverigedemokraternas lokal i 20 minuter, innan Louise går ut bakvägen samtidigt som vi kommer tillbaka.

– När SD sedan ändrar sig när det gäller potatisåkern och plötsligt bestämmer sig för att rösta exakt som Liberalerna, är det ju inte konstigt att man reagerar och rykten om uppgörelser utanför alliansen tar fart.

Det finns en tydlig irritation både hos Ulf Molin (C) och Peter Schölander över Liberalernas agerande, framför allt i frågan om potatisåkern i Viken, där L reserverade sig mot alliansens beslut.

– Vi är ju olika partier som naturligtvis i viss mån måste kunna ha skilda åsikter i en del frågor, säger Peter Schölander. Ibland tycker vi olika, men i Moderaterna håller vi inne med vår kritik, vilket inte Liberalerna gör på samma sätt.

Susanne Ravani
Chefredaktör för
Nättidningen Fyren
Foto: Ester Sorri

Läs även:

L dementerar samarbete med SD