Poesi i Lerberget på Litteraturrundan

program2015-1

Efter Konstrundan är det nu dags för Litteraturrundan i Skåne och i Kullabygden. Det är ett digert program som sträcker sig från Höganäs, Malmö och över till Österlen. Höganäs deltar med två evenemang medan till exempel Helsingborg inte medverkar alls.

I Lerbergets hamn bjuds på poesivandring på lördag mellan 13.00 och 15.00. Kulturföreningen Poetisk plattform bjuder in till poesivandringen och därefter samlas man på Lerberget Byaväg 39, där det bjuds på något att dricka och äta. Bokbord finns i Galleri Hoddan och musik av gitarristen Staffan Svensson och sång av Gerd Hackberg.

Både på lördag och söndag, från 14.00 till 16.00 bjuder Katinka Wallner in till sin
ateljé på Brandstorpsvägen 81 i Ingelsträde. Katinka pratar om hur vi kan sluta skämmas över vilka vi är och läser högt ur sin bok Sluta skämmas och bli fri!

Under helgen 25 – 26 april kan man besöka författare i deras hem och skrivarstugor, lyssna på föredrag, uppläsningar eller delta i skrivarworkshops i kaféer, trädgårdar, antikvariat, hembygdsgårdar och många andra platser.

Litteraturrundan anordnas i helgen för tredje året. Evenemanget genomförs av författare inom Författarcentrum Syd och andra ideella krafter med stöd av ABF Skåne och Region Skåne.

I årets program medverkar en mängd författare och dessutom illustratörer, fotografer, recensenter, bokbloggare, musiker med flera. Det är bara att välja och vraka i programmet som man hittar på www.litteraturrundan.se

Kerstin Schultz

Kerstin Schultz