Öppet brev till Moderaterna

Kullabygden1
Informationsmötet i Strandbaden om etableringen av ytterligare ett HVB-hem för ensamkommande väckte onekligen många frågor.

Under kort tid har nästan samtliga lågprishotell och vandrarhem försvunnit från Höganäs kommun. Först var det Margreteberg Vandrarhem, där kommunen tappade ca 100 bäddar och övernattningsplatser. Sedan var det Brunnby Gård där man tappade runt 80 övernattningsplatser och så nu senast Örestrand där man blir av med vandrarhemsdelen på ca 30 platser, med uppenbar risk att det också kommer att påverka uthyrningen av de övriga lägenheterna på anläggningen.

Hur tänker egentligen de styrande Moderaterna? Eller tänker ni inte alls och bara låter saker och ting ske? Förstår ni inte hur hårt detta kommer att slå mot turistnäringen i hela Kullabygden?

Jag är själv golfare. Innan jag flyttade till Skåne var jag bosatt i Göteborgstrakten. Då reste vi ofta och gärna till Skåne och Kullabygden för att spela golf. Något som jag vet många likasinnade med mig också gjorde.

Var ska dessa turister nu ta vägen? Kommunen kommer att tappa mängder av turistintäkter! Vad tror ni egentligen och handlarna och turistnäringen i bygden tycker om detta?

Jag har alltid haft för mig att Moderaterna önskat profilera sig som ”det företagsvänliga partiet”. Gäller detta inte längre?

Leif Löwegren
Ledamot för SD i socialnämnden