Nyaste hamnkrogen i Höganäs

IMG_1042 (Copy)

Said på utsiktsvåningen

Valborgsmässoafton slogs dörrarna upp till Höganäs nyaste restaurang, Hamnkrogen, på bästa plats i hamnen och med utsikt över hela Öresund från andra våningen, fyra meter ovanför hamnbassängen.

– Vi fortsätter vårt koncept, det här är för vanligt folk, skrattar Said Naeini, som hade fullbokat första dagen, även i baren.

Bröderna Said och Bahram Naeini satsar stort och kan också räkna med storpublik. När de drev lilla restaurangen Kajkanten var det fullsatt hela sommaren och när den och andra små, enkla restauranger på hamnplanen motades bort till följd av planerna på höghusbygget, sörjde många trogna kunder.

Nu blir det plats för 150 personer i en väldigt stor, men ändå intim, restaurang med möjlighet till konferens, luncher och bröllopsfest.

– Jag tror vi kan locka ner folk till hamnen även när kalla vindar blåser på vintern, eftersom utsikten över havet och mot Danmark är så enastående, säger Said.

Menyn är enkel, men inbjudande och håller en låg prisprofil. Sallader för dryga hundralappen, oxfilétoast för 159 kronor, eller en bruchetta med mozzarella för 49 kronor till pilsnern.

IMG_1036 (Copy)Inredningen går i orange och bruna material, träslagen är omväxlande ljusa och mörka och den storslagna utsikten ger hela lokalen ett luftigt intryck. Till andra våningen leder en trappa i glas med infälld belysning efter egen design, men med lite hjälp från grannen Tillbergs design.

Bröderna är väl kända av höganäsarna efter att i många år ha drivit Aquarius Jourpizza, nattklubben Trappa Upp och de senaste åren även Kajkanten. Nu toppar de med Höganäs Hamnkrog, en satsning på en bra bit över tio miljoner kronor.

Därmed finns nu tre matställen på Höganäs hamn, de andra är Restaurang Bryggan och Kvickkiosken.

Lasse Olsson

Lasse Olsson