Ny chef hämtas från förvaltningen

Jacob von Post, idag ansvarig för arbetet med kommunens nya översiktsplan, efterträder Torsten Rosin som ny chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.

JAcob von Post, Höganäs nya chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Jacob von Post, Höganäs nya chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.

I förra veckan avgick Torsten Rosin plötsligt och oväntat som samhällsbyggnadschef.

Både han och kommunchefen Herman Crispin var överens om att avhoppet berodde på att de inte hade samma uppfattning om hur arbetet för att förenkla för näringslivsetableringar i kommunen ska bedrivas. Nu säger Herman Crispin att Jacob von Post, som tillträder 1 juni, kommer att ha fokus på just det arbetet.

– Jacob är en duktig planerare och har varit väldigt engagerad vid framtagandet av kommunens nya vision. Han har förståelse för de fokusområden vi har nu.

Däremot har Jacob von Post ingen tidigare erfarenhet av att vara chef.

– Att Jacob saknar chefserfarenhet ser jag inte som ett hinder, säger Herman Crispin. Han har gått kommunens ledarskapsprogram och vi kommer att stötta honom med en bra chefsintroduktion och mentorskap.

Arbetet med en ny översiktsplan har pågått i flera år.

Arbetet med en ny översiktsplan har pågått i flera år.

Tjänsten har inte utannonserats och utnämningen av Jocaob von Post kommer endast tio dagar efter Rosins avhopp.

– Förordnandet är bara på ett år och då behöver tjänsten inte annonseras ut, förklarar Herman Crispin. En extern rekryteringsprocess tar mycket lång tid och när vi har en person i organisationen som vi tror har förutsättningar för uppdraget, ser vi inga hinder för att ge honom eller henne en chans.

Jacob von Post är planarkitekt och har jobbat i kommunen ett antal år. Nyligen flyttade han hit från Klippan, där han bland annat även haft politiska uppdrag för Moderaterna.

– Jag ser fram emot att, istället för att jobba med detaljfrågor, ha fokus på att jobba med helheten och med kommunikationen inom den kommunala organisationen, säger han. Vi kan alltid utveckla och vässa oss i hur vi arbetar.

Susanne Ravani Chefredaktör för Nättidningen Fyren Foto: Ester Sorri

Susanne Ravani
Chefredaktör för
Nättidningen Fyren
Foto: Ester Sorri