Nu jobbas det för fullt på Aktivitetsstråket

aktiv 1

Vid Sjöcronas Park/Tivoliparken är det full fart, för att få ordning på de sista viktiga detaljerna inför invigningen på lördag klockan 11.00. Ska man servera 80 meter tårta till alla höganäsare och turister, så vill det till att allt fungerar gnisselfritt. Blir det regn har man lovat att flytta in tårtkalaset i Tivolihuset.

Inför den högtidliga invigningen av kommunens Aktivitetsstråk är det hektiskt. Det gäller att alla aktiviteterna är på plats inför invigningen på lördag, med invigningstal av Péter Kovács och en 80 meter lång tårta i Sjöcronas Park/Tivoliparken.

aktiv 8

Den rödvita trekanten pekar ut de olika aktiviteterna.

I parken är lekplatsen numera tillgänglig även för barn med funktionsnedsättning. DHR Höganäs har sponsrat ombyggnaden med 150 000 kronor.

– Vi har varit med från början i planering och utformning av lekplatsen, säger Bengt Silfverstrand, ordförande i DHR Höganäs. Genom vår medverkan är alla delar nu tillgängliga för rullstol, även bakbord, sittplatser och inne i labyrinten. Ner till sandlådan finns en ramp och där kan man numera sitta med ryggstöd.

I parken har man byggt sköna hängmattor för stora sällskap, en rutschbana, bänkar och gjort och en vacker labyrint som ska påminna om gruvgångar.

I parken har man byggt sköna hängmattor för stora sällskap, en rutschbana, bänkar och gjort en vacker labyrint som ska påminna om gruvgångar.

Rigmor Celanders Aniara-plantering och Bokträdet med böcker i trälådorna runt trädet har funnits på plats sedan början av augusti. Det blir uppvisning av Flygklubben och så kan man dra på tipspromenad söderut medan man tittar på konst och skulpturer.

På vägen passerar man den 80 meter långa rabatten med ängsblommor, som avslutas med ett par trekanter nere vid ICA. Dessa såddes mitt i sommaren och först nu blommar det för fullt.

Parkingenjör Carola Mooe berättar att den anlades för att fira Höganäs 80 år. I höjd med Kullagymnasiet passerar man den förnyade Graffitiväggen, som bytt skepnad ett antal gånger sedan den sattes upp i maj.

Vid ICA byggs ett Seniorgym med olika träningsredskap. På den vidare färden mot sportcentret passerar man Hinderbanan, där det blir Workout-demonstration och Höganäs gymnastikförening visar olika hopprepsnummer. Avslutningen blir vid Parkouren med uppvisning klockan 13.00. Alla aktiviteter är gratis.

Färden söderut går utmed den 80 meter långa rabatten med ängsblommor som avslutas nere vid ICA.

Färden söderut går utmed den 80 meter långa rabatten med ängsblommor som avslutas nere vid ICA.

I korsningen nere vid ICA växer en meter höga ängsblommor. Det är en av kommunens 80-årspresenter till oss. Tyvärr är det inte perennrabatter så nästa år blir det kanske inte lika tjusigt.

I korsningen nere vid ICA växer en meter höga ängsblommor, bland annat rosenskära.Det är en av kommunens 80-årspresenter till höganäsarna. Men eftersom det inte är perennrabatter så måste man så nya blommor nästa år.

De olika träningsredskapen för är på plats, nu är det bara den gula och svart heltäckningsmattan (typ konstgräs) som ska läggas dit för att seniorerna ska trivas.

De olika träningsredskapen för är på plats, nu är det bara den gula och svart heltäckningsmattan (typ konstgräs) som ska läggas dit för att seniorerna ska trivas.

Man får hoppas att det finns en instruktör vid de olika redskapen på söndag - annars blir det lite svårt att fundera ut hur det hela är tänkt.

Man får hoppas att det finns en instruktör vid de olika redskapen på söndag – annars blir det lite svårt att fundera ut hur det hela är tänkt.

Vid Parcouren, som funnits på plats sedan i höstas, blir det uppvisning klockan 13.00 av skickliga utövare. Nu är det mest som en spännande labyrint för småkillarna som testar sina nya inliners.

Vid Parcouren, som funnits på plats sedan i höstas, blir det uppvisning klockan 13.00 av skickliga utövare. Nu är det mest som en spännande labyrint för småkillar som testar sina nya inliners.

Text och bilder:

Chris Bergendorff

Chris Bergendorff