När man vänder kompassen fel

Plötsligt hamnade jag i Lerbergsskogen – en för många en välkänd plats, eftersom många gillar att vara ute och springa där. Jag hamnade där av helt andra skäl, lite svårt att orientera mig som jag har. Men stötte i alla fall på ett hus som säkert redan är en farlig lekplats. Detta händer när något har nått en viss grad av förfall och allt lossnar och jag kan försäkra att den processen redan har startat.

Jag pratar om de som har sitt klubbhus i skogen och som verkar ha missat kontrollen, som gamla orienterare brukar säga. Kanske har man tappat kompassen också. Enlig uppgift hittar ingen längre till klubbhuset, för det finns inga orienterare att tala om.

Fönstren har krossats och spikats igen. Klottret finns där förstås och det är väl bara en tidsfråga innan det faktiskt händer en olycka här och då blir det inte roligt att vara orienteringsklubb längre.

Det lär finnas lekande barn där från förskolan. Enligt obekräftade uppgifter ska huset rivas. Riv det då innan det förfallit så långt att det bara blir en farlig lekplats.

Kommunen skulle kanske ta sig en titt för då skulle man också upptäcka träden som står lutade mot varandra efter stormarna och som faktiskt också utgör en livsfara. Kära politiker, gör en utflykt och kolla. Och ta med karta och kompass så att ni hittar hem.

Lerbergsskogen
En bild säger mer än tusen ord.

Kjell Cronert