Möte för flyktingstöd

Föreningen Fyren diskuterar hjälpinsatser . Foto: Chris Bergendorff

Föreningen Fyren bjuder in till möte på Café Amanda. Foto: Chris Bergendorff

Vill du göra något för att hjälpa flyktingarna som kommit till Höganäs? Då har du chansen nästa vecka. Onsdagen den 2 december bjuder Föreningen Fyren in alla intresserade till ett möte på Café Amanda på biblioteket.

– För alla de som flytt hit från krig och hot är det avgörande att träffa oss som bor här i Höganäs och få en chans att bygga nya relationer, säger Kjell Cronert, som efter mötet om flyktingboendet för ensamkommande barn i Viken tog initiativ till att bilda en grupp frivilliga.

– Nu är vi 35 personer och har fått stöd av både Vikens Kultur- och Byaförening och Vikens församling. Jag hoppas att även Röda Korset i Viken är intresserade av att var med, säger han.

Bodil Gordon brinner för att hjälpa flyktingarna. Foto: Kerstin Schultz

Bodil Gordon brinner för att hjälpa flyktingarna.
Foto: Kerstin Schultz

Även i Ingelsträde finns en nybildad grupp som på olika sätt vill stötta de åtta ensamkommande barn och unga som snart flyttar in i den gamla skolan i byn. På onsdagens möte kommer bland annat Bodil Gordon berätta om några av de aktiviteter hon och andra har organiserat för de asylsökande i Brunnby och Margereteberg.

När det gäller de ensamkommande barnen finns ett stort behov av personer som vill ställa upp som God man. Föreningen Fyren vill fånga upp de olika initiativ som finns i kommunen och tillsammans diskutera idéer och förslag.

– Det kan handla om att bli fadder, skapa mötesplatser där svenskar och flyktingar kan träffas och prata en stund eller kanske hjälpa till med en praktikplats, säger Kjell Cronert.

Mötet börjar 19.00 på biblioteket i Höganäs.

Susanne Ravani