Mölle bjuder på fotofest

I midsommarhelgen öppnar en stor fotoutställning i Mölle stationshus. 13 lokala fotografer, både proffs och amatörer, ställer ut flera hundra bilder.

Fotografi av Alexander Mandersson, 17 år och utställningens yngste deltagare.

Fotografi av Alexander Mandersson, 17 år och utställningens yngste deltagare.

– Det är första gången det arrangeras en samlingsutställning med fotografer som bor i Mölle eller dess närhet, säger Gert Svensson, som tillsammans med Christer Wallentin är initiativtagare till utställningen.

Många av bilderna har motiv från den Kullabygden, men en del fotografer visar även bilder från helt andra platser. Några av utställarna är etablerade fotografer – som till exempel Felix St Clarir Renard och Frederic Täckström – medan andra ställer ut för första gången.

Foto: Jan-Olof Magnusson från Lerhamn.

Foto: Jan-Olof Magnusson från Lerhamn.

– Vi vill visa den kreativitet som finns i byn och den här gången lyfter vi fram fotot, säger Gert Svensson. Vårt mål är att skapa dialog runt bilderna och locka andra att börja fotografera mer.

Mölleborna har en lång tradition när det gäller att fotografera livet i byn. I hamnen visas just nu en utställning med bilder från början av förra seklet och motiv från Italienska vägen, av bland annat de välkända fotograferna Peter P. Lundh och Thure Kronholm.

Utställningen Mölle Fotografiska 2016 öppnar på midsommardagen, lördagen den 25 juni, klockan 13 och håller öppet hela veckan 13-18. Sista dagen, fredag den 1 juli, stänger man klockan 17.

Text: Susanne Ravani