Märklig historiebeskrivning

Jag kan hålla med Peter Schölander så långt att nu måste alla hjälpas åt – men ungefär där tar våra gemensamma uppfattningar slut.

Hans historiebeskrivning av flyktingkrisen är väldigt märklig och föga vetenskaplig. Det låter precis som om vi absolut inte skulle ha kunnat förutse eller påverka mängden av flyktingar som idag strömmar in över vårt lands gränser. Men så är det ju inte!

Istället borde han ställa sig frågan: Hur kommer det sig att det kommer så många flyktingar just till Sverige och så få till t.ex. våra grannländer? Och svaret är ju ganska givet. Det vet han också! Det beror på skillnaden i den politik som regeringen Reinfeldt och numera regeringen Löfvén har fört, jämfört med den politik som man fört i de övriga nordiska länderna!

Sveriges regering, både den borgerliga och nu den socialdemokratiska, har öppet gått ut, med öppna armar, och välkomnat alla som vill komma hit. “Öppna era hjärtan!” uppmanade Fredrik Reinfeldt oss! Och så har man självgott klappat sig för bröstet och basunerat ut: Se på oss! Se hur medmänskliga och duktiga vi är i Sverige!

Men det är en sak att vilja – och en annan sak att kunna. Nu håller verkligheten på att hinna ikapp de styrande. De börjar inse att: Det här går inte längre! Så här många människor kan inte komma till vårt land så snabbt. Vi har inte råd. Vi har inte bostäder och vi har inga jobb.

Idag reser istället Stefan Löfvén runt i EU och försöker få de övriga länderna att ta emot delar av alla de flyktingar som kommit till Sverige. Han vill försöka fördela antalet flyktingar mera rättvist mellan alla EU:s länder. Och de borgerliga partierna försöker harmoniera sin flyktingpolitik med övriga Europa.

Min fråga till alla er som bor och verkar i Höganäs är därför följande: Visst måste vi alla hjälpas åt – men ska inte Moderaterna och Socialdemokraterna ställas till ansvar för den galna signalpolitik som man tidigare fört, den politik som har skapat det kaos vi lever i dag?

Jag vet inte riktigt vad Fyren är för typ av tidning? Är det Moderata Samlingspartiets egen lokala nättidning? Frågan är verkligen berättigad när tidningen så förutsättningslöst låter sprida moderat propaganda utan kommentarer eller reflektioner.

Leif Löwegren, SD
Ledamot i socialnämnden

Läs även:
Fyren svarar
“Nu måste alla hjälpas åt”

Tillbaka till nyhetsflödet