Lugn Valborg i Höganäs

– Inga konstigheter alls hände på Valborg, säger en lättad Janne Eneroth, fältsekreterare i Höganäs, som först var i Lund där 35 000 ungdomar samlats för fest i stadsparken.

Senare på kvällen instruerade han ett tiotal höganäsare som hörsammat uppmaningen att ställa upp som Valborgsvandrare. Janne Eneroth och hans kollega Gunilla Elversson Winterqvist pekade på en karta ut ett flertal platser där ungdomarna gärna samlas.

– Valborg är kvällen då många tar sin första fylla och självklart kan det innebära många olika slags problem för ungdomarna. Men vi ska hjälpa och inte jaga, säger Janne.

Han uppmanade även alla vuxna att säga åt ungdomar som ska ut och festa att lova att hålla ihop. Händer det något får man inte vara ensam. Gunilla och Janne hade önskat att fler föräldrar ställt upp som vandrare, om det blivit problem hade det varit bra med fler vuxna på plats, speciellt nu när det sällan finns någon polis i Höganäs.

– De dyker mest upp vid akuta lägen, säger Janne besviket inför kvällen. Men morgonen efter är han glad att de faktiskt fick assistans av en ”målad polisbil” en stund på Valborgskvällen.