Kvickbadet får fontän-ö

Fontän

Ungefär såhär ska den nya flytande fontänen se ut

Kvickbadet ska få en vattenfontän på rekordtid på en ö ute i vattnet. Tanken är att apparaten ska köpas in och monteras fortast möjligt och kommunledningen snabbehandlar nu förslaget och pengarna tas ur G.W. Nymbergs fond för stadens förskönande.

För 400 000 kronor får man en flytande fontän som sprutar vatten ur nio munstycken och ska ge badet en extra attraktion.

Just för att det var bråttom extrainkallades kommunstyrelsen som tog snabbeslut och som genast justerades.

I protokollet framkommer inget om varför just detta ärende var brådskande .

Däremot gör man ett förbehåll för finansieringen. Eftersom det är kommunfullmäktige som slutligen ska besluta i ärendet, och inför risken att man då skulle avslå inköp och bygge av fontän så får samhällsbyggnadsförvaltningen ta 400 000 ur en pott som heter kommunstyrelsens anslag för oförutsedda investeringar. Och i så fall får skattebetalarna och inte G.W. Nymbergs fond betala fontänen.

-Kommunchefen Herman Crespin säger att anledningen till brådskan var att man ville få igenom finansieringen av affären så snabbt nu när badsäsongen börjat.

– Affären är redan klar och uppgjord, säger Daniel Lindblom Nansing på företaget Aquadesign i Sollentuna som får leverera Fontänen.

Mer om Fondpengarna: I år finns 1,9 miljoner att tillgå. Kommunstyrelsen säger ja till beredningsgruppen att ur Nymbergs fond ta 350 000 kronor till utsmyckning vid stråket vid Finkeramiska. Likaså är man positiv till att fonden används till ett så kallat Pump-track, en mobil komplettering till den befintliga BMX-banan. 100 000 kronor kan gå till ett minnesmärke över gruvmannen Thomas Stawford .

Kommunstyrelsen kom med ett eget förslag att använda 200 000 kronor till det snart igenrasade gruvhålet vid Tjörrödsområdet.

Läs också: https://nattidningenfyren.se/allt-kan-inte-betalas-med-nymbergs-fond/

 

Lasse Olsson

Lasse Olsson