Jazzfest på Tivolihuset

Carling Family underhåller på Tivolihuset. Foto: Kjell-Åke Persson

Carling Family underhåller på Tivolihuset. Foto: Kjell-Åke Persson

Det måste ha varit länge sedan som det applåderats så länge och entusiastiskt i Tivolihuset i Höganäs som i söndags. Orsaken var en jazzkonsert, eller kanske snarare jazzshow, med Carling Family. Inför en publik på ett par hundra personer bjöd bandet på ett rivigt program med en blandning av gamla kända och helt nykomponerade låtar.

Primus motorn Gunhild Carlings humorfyllda mellansnack, med inslag av steppdans, höjde trivselfaktorn ytterligare. Ett hisnande balansnummer av hennes lillebror Ulf fick dock publiken att hålla andan, samtidigt som man stampade takten till det musikaliska ackompanjemanget.

Det obligatoriska extranumret formade orkestern till en överraskande marsch ut bland publiken och ut ur lokalen. Så de flanörer som eventuellt passerade förbi på gatan nedanför fick också ett smakprov på det underhållande jazzbandets förmåga.

Eftersom det på senare år talats så mycket om att jazzen fått nytt fäste i ungdomsgenerationen, var det lite anmärkningsvärt att publiken nästan helt och hållet bestod av personer i medelåldern. Mestadels den övre delen.

Kjell-Åke Persson