Jag är hund och bor i Viken

Jag är hund, heter Max och bor i Viken. Ibland skriver jag i tidningen när jag funderar över saker och ting. Även min husse lägger sig i mycket. Ibland för mycket. För några månader sedan träffade jag några andra hundar. Vi brukar ha små informella möten på Vikens Fälad. Tidigare beslutade vi att de hundar vars hussar inte klarade att ta upp efter oss skulle uteslutas från vår gemenskap. Vi var alla överens. För övrigt.
Det pratades också om en hundlekplats, ett sånt där inhägnat ställe. Några hussar och mattar uppvaktade kommunen i detta ärende vid ett informationsmöte i december. Vet faktiskt inte vad som hänt. Hörde när jag pratade med några andra hundar i Mölle på telefon, att man ville ha kvar sin hundgård i Mölle.

Mitt råd, som gammal hundkonsult, är att kommunen helt enkelt tar ett helhetsgrepp. Det låter väl professionellt? Samtliga byaföreningar tar upp frågan på sina gemensamma träffar och skickar, på uppdrag av oss hundar, en skrivelse till kommunen. Skriv till kommunalrådet för det ju ändå han som bestämmer.

Det finns många snälla hundar, som vill ha en gemensam mötesplats, men en del av oss är lite olydiga och ibland föredrar vi t ex kaninjakt, istället för att lyssna på husse och matte. Helt enkelt skapar våra egna små äventyr helt på egen hand.

Nu uppmanar jag mina hundkompisar att ta tag i saken. Kan ni inte skriva själva – prata med era hussar och mattar. Annars får ni ringa om ni behöver hjälp. Jag skriver gärna. För att vara ärlig. Jag skäller nästan aldrig, men har många bestämda åsikter.

Max, som har en husse som heter Cronert.

Max, som har en husse som heter Cronert.