Ingen ursäkt från Max Carling

När Ingelsträde bygdeförening kallade till stormöte mötte ett femtiotal bybor upp i skolan. Men de som hoppats på en ursäkt från Max Carling väntade förgäves.

Tid för en ny styrelse att ta vid i Ingelsträde Bygdeförening. Foto: Fredrik Göranssson

Tid för en ny styrelse att ta vid i Ingelsträde Bygdeförening. Foto: Fredrik Göranssson

Brita Jensen i valberedningen hälsade välkommen och informerade om att eftersom hela styrelsen avgått med omedelbar verkan, är det nu valberedningens uppgift att ta fram en interimsstyrelse. Tre namn är klara, men ambitionen är att få fram fem ledamöter och sedan informera på föreningens hemsida.

– Det är fritt fram för alla att nominera någon till interimsstyrelsen, eller nominera sig själv. Nu fokuserar vi på framtiden, betonade Birgitta Jensen och gav ordet till den avgående ordföranden Max Carling, som beviljats tre minuter.

Med en gammaldags overhead visade han suddiga bilder på det brev som skickats till kommunen och citat av bybors inlägg på facebook. Med mild röst förklarade Max Carling att han tänker anmäla media till Pressombudsmannen och menar att flera bybor gjort sig skyldiga till oansvarigt uppträdande på facebook.

– De borde tänka på att det kan skada min yrkesutövning, sade Max Carling och uttryckte också misstro mot de tre som nu tackat ja till en plats i interimsstyrelsen.

– Det är de personer som ylat mest i media och vi kan inte prata med varandra genom media.

Konflikten i bygdeföreningen handlar om att åtta flyktingbarn ska flytta in i skolan. Foto: Fredrik Göransson

Konflikten i bygdeföreningen handlar om att åtta flyktingbarn ska flytta in i skolan. Foto: Fredrik Göransson

Resten av mötet fördes i lugn ton och få personer tog till orda. Någon hade förväntat sig en ursäkt från Max Carling, medan andra menade att man inte ska behöva be om ursäkt för sina åsikter.

Det uttrycktes också tacksamhet och respekt för Carlings, som genom åren generöst bjudit på sin musikalitet och gjort mycket för byn. Men Max Carlings fråga och erbjudande om en konsert på onsdagen besvarades med tystnad.

Hela mötet filmades av Ulf Carling, som också stack in med kommentarer. När mötet avslutats blev Fyrens utsända vittne till när en av ledamöterna i den kommande interimsstyrelsen fick fly, för att freda sig för kameran som Ulf Carling körde upp i ansiktet på henne. Trots hennes protester fortsatte han filma.

Kerstin Schultz

Kerstin Schultz

Läs även:

Många vill hjälpa till i Ingelsträde
Nu måste alla hjälpas åt
Skammens dag i Ingelsträde
Öppet brev till Ingelsträde bygdeförening

Tillbaka till nyhetsflödet