Härligt svängig musikfestival på Sundstorget

musikfest_3I lördags var det dags för den årliga musikfestivalen som Höganäs musikkår arrangerat i flera år. De bildades redan 1853 och är Sveriges äldsta musikkår.

Inför årets musikfest hade man breddat repertoaren till att inte bara omfatta marschmusik, även om den fanns med programmet. Det blev även en hel del fina visor som ”Calle Schewens” vals och Mats Paulssons ”Visa vid vindens ängar”.

Redan på förmiddagen inledde Höganäs Musikkår, följda av kårerna från Bjuv, Båstad, Billesholm och Halland Wind med två kvinnliga solister, den ena med ett suveränt trumpetsolo och den andra med publikfriande sång.

Vid halvfemtiden gick man tillsammans med välklingande marschmusik, Köpmangatan och Storgatan medan en del av de musiker som just uppträtt fick en välbehövlig men sen lunch i form av pyttipanna, ägg och rödbetor.

Tillbaka i tältet på Sundstorget fortsatte konserten med Highland Cathedral, Helsingborg Storband, Skånska Husarregementet och Viken Bigband för att avsluta med VSOP Orchestra.

En riktigt lyckad dag där regnet och åskan hängde över Höganäs, men det aldrig brakade loss annat än inne i det stora tältet.

Chris Bergendorff

Chris Bergendorff