Glädje på gym i Höganäs

20150319_133740 (Copy)Nu har glädjen återvänt till många som tränar på gymmet i sporthallen i Höganäs. Kanske hjälpte protestlistorna mot att gymmet skulle drivas av ett företag. Istället behåller kommunen det nu i egen regi.

– Det fanns bara ett företag som slutligen ville driva gymmet och deras krav stämde inte med kommunens, säger Anneli Sjöborg, kultur- och fritidschef.

Det var det stora gymföretaget Arctic Sverige som antog kommunens möjlighet att utmana verksamheten. De ville driva gymmet för en hyra på en halv miljon om året och dessutom själv ta betalt av kunderna. Ytterligare några företag hörde av sig, men i slutändan var det bara Arctic kvar som lämnade anbud.

– De hade tänkt ställa upp med instruktörer och utveckla gymmet, men det föll bland annat på att vi inte kunde erbjuda personalutrymmen och dessutom ville vi inte baka ihop både bad och gym som de ville, säger Anneli Sjöborg.

Beslutet att inte anta utmaningen togs inte av politikerna, utan av verksamhetschefen Emma Nordström, i samråd med ordföranden i kultur- och fritidsutskottet, Anders Ståhl.

Idag utnyttjas gymmet av många grupper, till exempel föreningar, pensionärsgrupper och skolungdomar.

Bakom protestlistorna stod bland annat Lennart Landgren, som tränat i sporthallen i femton år och idag är han glad att gymmet ska fortsätta att drivas kommunalt.

– Jag tycker att privat drift är bra i nästan alla lägen, men eftersom man i det här fallet även tänkte inkludera användning av till exempel omklädningsrum, duschar, bastu, reception och nycklar, så hade det inte blivit bra, säger Lennart Landgren.

 

Lasse Olsson

Lasse Olsson