Gilla läget & bidra positivt

Jag tänker på de som kommer som flyktingar till Sverige och jag tänker också på våra politiker, som inte riktig hänger med när verkligheten blir verklighet.

Det behövs en balans i världen och det gäller kanske först och främst att på allvar ta itu med alla de som behandlar människor illa – och som ofta använder odemokratiska metoder och religion som slagträ.

Kjell Cronert tog initiativ till klädinsamling i Viken. Foto: Madeleine Möller

Kjell Cronert tog initiativ till klädinsamling i Viken. Foto: Madeleine Möller

Nu är vi i Sverige 2016 och flyktingsituationen är svår. Självklart var man inte politiskt förberedd och därför har det blivit som det blivit. Detta har lett till en konflikt mellan egenintresse och mänsklighet, vilket tornar upp sig till debatter, som givetvis måste föras, men som ständigt tenderar att spåra ur.

Nu har vi det som vi har det och nu gäller det att gilla läget, arbeta för att göra något positivt i en given situation, att lyfta blicken, vara medvetna om verkligheten och göra det absolut bästa.

I Viken vill vi göra detta och vi har blivit ett gäng på 75 personer, som på olika sätt vill bidra. Det enda jag vill är att de som är negativa till något som vi inte kan göra något åt – åtminstone inte just nu – accepterar våra mänskliga försök och inte för den stora debatten på de små ytorna. Försök låta bli.

Text: Kjell Cronert