Fontänen äntligen sjösatt

Nu är den på plats och igång, den flytande fontänen vid Kvickbadet. Hundratals höganäsare passade på att löga sig i solen och lyssna på kören Joyvoice när fontänen invigdes på torsdagseftermiddagen. Detta under tal av nye ordföranden i kommunstyrelsen Peter Schölander som hade en rad superlativer om Kvickbadet som en oas och en upplevelse för hela familjen.

I oasen simmade dagens överraskning, en hajfena stack upp mellan pålarna under bastun, det var förra kommunalrådet Péter Kovács som med syrgastuber, våtdräkt och en hajfena spänd runt magen fick besökarna att dra på smilbanden en smula.

Under hajfenan fanns en känd politiker i grodmansdräkt.

Äntligen på plats, kan man kanske säga, här i Nättidningen Fyren har vi följt havsfontänen sedan i fjor då kommunstyrelsen kallades till extra sammanträde för detta lilla ärende att man skulle få loss pengar till fontänen. Den kostar drygt 400 000 kronor.

Men det blev ingen leverans till den sommaren när Höganäs fyllde 80. Inte heller till hösten. Det var mycket som skulle klaffa, den får inte slita sig i stormarna och den ska förses med stark elkraft för den starka pumpmotorn.

Och kanske var det värt att vänta på, när vattenstrålarna nu höjer sig 12 meter över vattnet när det är stilla väder. Kvällstid ska fontänen belysas underifrån mot natthimlen. Dock ska den inte vara igång oavbrutet.

Ivriga barn vaskade guld vid eventet.

Pengarna kommer från G.W. Nymbergs fond för stadens förskönande.

– Undrar hur länge fontänen får vara ifred, det är ju en enkel sak att simma ut dit, kommenterade en glad dam i publiken.

Text & bilder:

Lasse Olsson

 

 

 

 

 

 

 

Tidigare publicerat:

Kvickbadet får fontän-ö

Vad blev det av Fontänen?

Fontän trots allt i Kvickbadet