Bryggan bygger ut hotellet

Bryggan1 (Copy)

Hotelldelen där Bryggan nu har nästan hela markvåningen. Bild: Lasse Olsson

Det går bra att idka hotellrörelse i Höganäs hamn och redan är Bryggan på väg att utvidga. När sommaren kommer finns troligen fjorton rum och de behövs för trycket är hårt.

– Ja vi utökar med två rum och vi gläds åt framgången, vi har många rum uthyrda i arbetsveckorna nu på vintern och i sommar är det turister som fyller upp, säger en glad Fredrik Bengtsson, som driver Bryggan tillsammans med sin syster Frida Hallqvist.

– På vintern är det affärsfolk som gärna använder faciliteterna och läget vid Öresund, en positiv trend vi gärna hakar på.

Det var en tillfällighet, lokalerna som inrymt båtförsäljning och marinbutik blev 2013 plötsligt tomma och då såg Fredrik och Frida möjligheten att utvidga sin restaurangrörelse. Det blev tolv rum, varav fem är dubbelrum, en en familjesvit och ytterligare sex så kallade hytter med våningssängar. Alla finns på första våningen i byggnaden som är granne med själva restaurangen Bryggan.

I sommar blir det alltså ytterligare två rum i den södra ändan mot havet, där det tidigare varit kontor och klädbutik.

På byggnadsnämndens möte 27 januari var ärendet uppe som ett bygglov för ändrad användning från butik till hotell, matsal och café. Det blev tidsbegränsat bygglov fram till augusti 2018.

Text och bild: Lasse Olsson