Briljant avslutning på Musik i Kullabygden

IMG_3308Det blev en suverän bluesfinal för 70-års jubilerande Musik i Kullabygden på söndagskvällen. Det var nog fullsatt i musikladan, bortåt 600 personer som njöt av avslutningskonserten med trion Blues Detour.

Inte nog med att världsmusikanten Ale Möllers instrument fastnat påGardemoens flygplats i Norge utan Eric Bibbs satt fast i trafiken på E6:an.

– Men lugn bara, det löser sig sa Ale Möller och det gjorde det.

IMG_3309Ale och norske Knut Reiersrud inledde med en gudabenådad duo-dialog, där de bjöd på egensinniga tolkningar av låtar med rötter i folkmusiken. Knut passade på att med norsk finess och humor reda ut skillnaden mellan norsk och svensk.Någonstans mitt i konserten var trion fulltalig och Ales i all hast upplånade instrument visade sig fungera mer än väl. Vi i publiken hade knappt hunnit märka att det fattades en person i trion, förrän Eric Bibbs kom in på scen direkt i ett arrangemang och började sjunga.

Krapperup_8411Därefter nådde konserten oanade höjder och försatte publiken närmast i extas. Nu behövdes inga berättelser längre utan musiken talade för sig själv. Publiken bjöds på blues i världsklass.

Text o bilder: Kerstin Schultz