Bästa Butiken mitt i byn

– Vi älskar den här affären, den är guld värd, skrattar Anna Lundström och ger dottern Nicole en glass. På sex år har ICA Nära i Jonstorp vunnit invånarnas hjärta. Idag har butiken elva anställda och är en samlingspunkt för alla Jonstorpsbor. Inte bara mataffär, här finns post, apotek, och till och med bankuttagsautomat, den kom i julas. Oerhört viktigt för ett samhälle.

Patric, 48, har varit ICA-handlare i både Gislaved och Anderstorp tidigare.

Patric, 48, har varit ICA-handlare i både Gislaved och Anderstorp tidigare.

I början av mars stod Patric Bengtsson på scenen på företagargalan i Höganäs och fick ta emot priset Årets Butik i Höganäs och Kullabygden. Det var många kunder i Jonstorp som hade nominerat.

– Jag ville ha sagt så mycket där, men jag är inte så van vid såna hyllningar, säger Patric och ler med hela ansiktet. Han är mycket tacksam för utmärkelsen.

Patric, 48, har varit ICA-handlare i både Gislaved och Anderstorp tidigare.

– Men mitt i livet längtade familjen till havet, vi hamnade i Jonstorp och här trivs vi. När vi kom hit behövdes en ny, fräsch butik och det blev det efterhand. Basutbudet på 6 500 olika artiklar har nu utökats till 12 000.

Lars Johansson tycker astt ICA-butiken är ett stort lyft.

“Ett stort lyft”, tycker Lars Johansson om ICA-butiken i Jonstorp.

Lars Johansson handlar lite småsaker: – Det var ett stort lyft när Patric kom hit. Jag är mycket nöjd, en del tycker det är dyrt, men vafan, han kan ju inte köpa hem pallaster som Citygross kan. Butiken betyder allt för oss i Jonstorp.

Ulf Magnusson träffar alltid någon han känner på ICA

Ulf Magnusson träffar alltid någon han känner på ICA

Ulf Magnusson bor i Mjöhult och har köpt tidning och lite bröd och mjölk: – Roligt för man träffar alltid på nån man känner och kan snacka fotboll och hockey med. Affären här ligger närmast för mig och de har allt.

Gunvor Andersson tycker astt ICA-butiken har höjt livskvaliteten i Jonstorp

Gunvor Andersson tycker astt ICA-butiken har höjt livskvaliteten i Jonstorp

Gunvor Anderson tycker om samlingspunkten.

– Man får inte ha för brått när man handlar för här blir det mycket snack om ditt och datt. Nya affären och nya biblioteket har höjt livskvaliteten här i Jonstorp.

– Vi tror att vi har träffat rätt, säger Patric. Folk frågar efter hängmörat kött och det ordnar vi. Och styckar själv kött som kommer från bygden. Allra nyaste är att vi får färsk fisk på onsdagarna, det är väldigt uppskattat, liksom den manuella ost- och charkdisken. Och så
fyller vi en social funktion, hit kommer folk för att träffas och under det ljusa halvåret ta en fika på verandan utanför butiken. Jag går till jobbet med ett stort leende varje dag och det gör personalen också. Det är viktigt att ha roligt.

Lasse Olsson

Lasse Olsson

FAKTA: Företagargalan utsåg också årets företag: Eriks Fönsterputs,
årets matambassadör: Kullalamm, årets besöksnäring: Kullamannen, årets
kreatör: Kullaliv, årets entreprenör: Nordicare