Ägg Diablo

Under påsken äter vi ofattbara 2 000 ton ägg i Sverige och fördubblar vår konsumtion jämfört med vanliga veckor. Varför inte ge ägget lite extra sting och bjuda på Håkan Lindgrens Ägg Diablo, istället för bara ett vanligt löskokt?
Detta behöver du:

  • 4 ägg
  • persilja
  • cayennepeppar
  • svartpeppar
  • salt
  • vinäger
  • honung

aggbild_webb

Håkans Ägg Diablo. Skalen har fått fin färg med en skvätt matlagningsvin och ett par lökskal.

Koka äggen efter smak. 6-7 minuter ger en krämig gula, som jag föredrar. Skär av toppen och gröp försiktigt ut gulan. Mixa den med alla andra ingredienser. Jag föreslår cirka en halv tsk honung, en liten nypa persilja som finhackas, en tsk vinäger samt en knivsudd till ett kryddmått cayennepeppar, beroende på hur mycket diablo du vill ha. Smaka av med salt och svartpeppar.

Stoppa tillbaka smeten i äggen och servera.

Recept och foto: Håkan Lindgren
Håkan Lindgren lindgren.hakans@gmail.com

Håkan Lindgren
lindgren.hakans@gmail.com